fredag 28. januar 2011

Da er jeg i gang !

Jeg er jo et hagemenneske, så nå når februar er rett rundt hjørnet, er det på høy tid å få de første frøene i jorda! Min gode snille handyman har laget et svalt vekstrom til meg i kjelleren med akkurat passe temperatur på 12-15 grader og rikelig med lys! Dette er bare så gøy! Å se det spire og gro og vite at bare om noen få måneder vil disse små spirene bli til store flotte planter og blomster!
Drivhus står på ønskelisten min for tiden og etterhvert som spirene blir større skal de ut i det kommende drivhus frem til de skal pynte min lille hage!


Pelargoniane er klippet ned og nye flotte blader springer fram !


 Når jeg putter frøene i jorda får de stå oppe på kjøkkenet der det er varmt og godt, frem til de har spirt, da er det rett ned i kjelleren til kaldere men lysere omgivelser...


Her er en liten avlegger av engletrompet som har overlevd innendørs gjennom vinteren.
 Dette er den store engletrompet-planta mi som skal få vokse seg stor og fin før den skal få en fin plass under taket på terassen, den liker nemlig ikke for mye regn. Elsker denne planten, med de store flotte duftende blomstene !

Her er julesviblene mine som skal få hvile litt før de skal plantes ut i en fin krukke, jeg gjorde dette i fjor, men da spiste brunsneglene de opp, så i år skal de passes ekstra godt på!

Og så er det bare å drømme seg bort til duftende klaser av syriner, søt lavendel og alle mine fine favoritt sommerblomster!
Sommerfugl Lavendel, som dufter kjempedeilig og blomstrer hele sommeren!


Fremtidig hage-elskser?? Hun synes ihvertfall prydtobakken til mamma luktet kjempegodt!

Dette er en høy variant av pyntekorg, COSMOS 'White Knight', men jeg syns den ble for høy og la seg fort ned ved regnvær, så i år skal jeg gå for de lave sortene av pyntekorg!

Denne er også veldig fin, men er som den ovenfor, så jeg bytter de ut med disse sortene i år: Cosmos bipinnatus 'Candy Stripe', Cosmos bipinnatus 'Cosimo Collarette', Cosmos bipinnatus 'Vega White' og Cosmos bipinnatus 'Rubenza'.
I tillegg skal jeg så en god del nye stauder og et utvalg av andre sommerblomster som Petunia, Flittiglise og Erteblomst. Frøene er kjøpt på nett: http://www.impecta.se/

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar